Sunday 11 January 2009

ΕΛ.ΑΣ. Ελλήνων Αστυνομικών

Δυο λόγια για την προχθεσινή αστυνομική βαρβαρότητα:


Ο υπουργός Μικρογιαννάκης (το πρόθεμα «μικρό» μπροστά απ’ το όνομα του Γιαννάκη ΔΕΝ σχετίζεται με το μέγεθος του Υπουργού, όπως ΔΕΝ σχετίζεται με το μέγεθος του ανίκανου, κομπλεξικού κτήνους που χτυπάει

ανυποψίαστους περαστικούς, δικηγόρους, δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ, τραυματισμένους, γριούλες και ανήλικες μαθήτριες στα διαλείμματα από τις δολοφονίες 15χρονων, μεταναστών, Τσιγγάνων κ.λπ.), ως πρώην εισαγγελέας που σέβεται τον εαυτό του, έδωσε εντολή για ξυλοδαρμούς και συλλήψεις στο χτεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Οι υποστηρικτές του νόμου και της τάξης, οι «έχω δικαίωμα να πηγαίνω για ψώνια και οι πορείες με εμποδίζουν», οι Κακλαμάνηδες με τα κιτς δέντρα τους, οι Κύρτσοι και οι Ανδριανόπουλοι μαζί με τον Πινοσέτ τους, οι επίορκοι δικαστικοί που κλείνουν τα μάτια μπροστά στη σωρεία των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Συντάγματος που διαπράττει η αστυνομία, οι πολιτικοί που ψαρεύουν ψήφους στου «μεσαίου χώρου», οι μικροαστοί που παρακολουθούν στις ειδήσεις τους μπάτσους να εξευτελίζουν τα παιδιά τους, οι «φιλήσυχοι πολίτες» είναι στην αντίπερα όχθη του κόσμου για τον οποίο εμείς αγωνιζόμαστε. Η καταναλωτική αποβλάκωση, η αδιαφορία και η απάθεια είναι η σύγχρονη μορφή της βαρβαρότητας.

Απέναντι στον αναβρασμό που κλονίζει την ελληνική κοινωνία εδώ και ένα μήνα, οι κρατούντες αποδεικνύονται παντελώς ανίκανοι να αντιληφθούν έστω και το ελάχιστο. Αν -σύμφωνα πάντοτε με το σχέδιο- υποτίθεται πως η μετακίνηση του Α. Σπηλιωτόπουλου προς το Υπ. Παιδείας (και Θρησκευμάτων, να μην ξεχνιώμαστε -βοήθειά μας!) θα δράσει ως δόλωμα για τη νεολαία, τότε, επόμενο είναι, να νομίζουν οι διάφοροι ειδήμονες του «πολιτικού σχεδιασμού» ότι μια πιο επιθετική αστυνομία θα κάνει τους ανθρώπους που διαδηλώνουν να μαζευτούν στα σπίτια τους. Για καλή μας τύχη όμως, ούτε η νεολαία ούτε οι άνθρωποι που κατεβαίνουν στο δρόμο είναι τόσο ηλίθιοι. Για καλή μας τύχη επίσης ο Κωστάκης Καραμανλής δεν είναι ικανός να γίνει Σαρκοζί. Σε κάθε περίπτωση είναι κρίσιμο να μην επιτρέψουμε στην προσπάθεια τρομοκράτησης της κοινωνίας να λειτουργήσει.



ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ



(τώρα, χθες, αύριο, πάντα)








2 comments:

Anonymous said...

ΕΛ.ΑΣ, ΕΛ.ΑΣ, Τ.V. νοικοκυράς...!

και για να μην κατηγορηθώ για σεξισμό...:

οι εξεγερμένοι είναι οι πιο ωραίοι, φονιάδες των λαών νοικοκυραίοι...!(από τοίχο)

Πάντως, ήδη η αντεπίθεση από κράτος, υπουργούς και λοιπούς θεσμούς είναι διπλή: καταστολή και τρόμος σε αυτούς που διαδηλώνουν αλλά και τηλε-προπαγανδιστική σε ευρύτερα κομμάτια της κοινωνίας που παρα-ακολουθούν. Ας απαντήσουμε και στα δύο.

Τα λέμε το Σάββατο,
Φιδάκια!

Anonymous said...

αν θελετε προσθεστε στις ανακοινωσεις/ραντεβου στο δρομο τις 24/01, οπου 12.00 στο Μοναστηρακι θα γινει πορεια αλληλεγγυης στους συλληφθεντες των δεκεμβριανων '08.

απολίτικος καταστασιακός